, , ,

Lezen via smartphone heeft de toekomst

De oprichters van Oyster, het “Netflix voor ebooks” dat vorige week de handdoek in de ring gooide, benadrukten in hun blog dat zij de smartphone als het leesmedium van het komende decennium zien.

Zij zijn niet de enigen die denken dat desmartphone de toekomst heeft op het gebied van digitaal lezen. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen vroeg recentelijk 20.000 mensen naar het gebruik van verschillende apparaten voor het lezen van ebooks en kwam met interessante resultaten: in 2012 gaf slechts 20% procent van de digitale lezers aan hiervoor weleens een tablet te hebben gebruikt, in het eerste trimester van 2015 was dit 41%. De populairste apparaten zijn de Kindle Fire en de iPad. Uit het onderzoek kwam echter naar voren dat de cijfers voor zowel ereaders als tablets de laatste jaren gedaald zijn: ereaders gingen terug van 50% naar 32% en tablets van 44% naar 41%.

Waar zijn die lezers dan gebleven? Op hun smartphone. In 2012 las 24% ebooks voornamelijk via de telefoon, in 2014 was dit aantal gestegen naar 54%. Een smartphone biedt duidelijk voordelen als het gaat om digitaal lezen. Bijna iedereen heeft er inmiddels wel een en heeft deze altijd en overal bij zich, anders dan een ereader of tablet. Dit is een interessant gegeven voor de boekenwereld. Daarbij wordt het scherm van smartphones steeds groter, waardoor lezen ook comfortabeler wordt. De resultaten van de nieuwe iPhone 6 en 6S liegen er niet om: sinds de lancering van dit model steeg het aantal gedownloade iBooks met maar liefst 45%. De bedrijven in deze sector zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe initiatieven om via deze weg lezers te trekken. Zo maakte Simon & Schuster, een van  de grootste uitgeverijen in de VS, het mogelijk om op verschillende vliegvelden via je smartphone gratis ebooks te lezen.

Is lezen op een smartphone wel of geen goede ontwikkeling? Is het handig of juist niet? Er zijn mensen die vinden dat je bij het lezen op je telefoon sneller uit je concentratie wordt gehaald door binnenkomende oproepen en apps en andere meldingen. Wat vinden jullie hiervan?

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

9 Comments

Leave a Reply
  1. I have realized some points through your blog post post. One other point I would like to mention is that there are lots of games on the market designed mainly for toddler age children. They contain pattern acelgwnedoemknt, colors, animals, and patterns. These usually focus on familiarization instead of memorization. This will keep children and kids engaged without having a sensation like they are studying. Thanks

  2. Ruwet: I’ve belatedly written, and then edited today upon further reflection, some of my thoughts about your question in April. Your question and one posed by Anslow led to a pedantic and lengthy response. It was a growth experience to reflect on this topic – thank you.

  3. PMI is in place to protect the bank from the foreclosure process. Essentially your paying the bank upfront for the costs associated with foreclosure. By some calculation they figure you more likely wont go into foreclosure after 80% of your loan is paid. Either that or you have already paid enough. You could get PMI dropped by getting an up to date appraisal done on your home. If your home has appreciated in value (not likely) beyond the 20% of your loan you could negotiate getting the PMI dropped. Either that or put more money down on your loan.

  4. I just want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and certainly loved you’re web page. More than likely I’m likely to bookmark your site . You definitely have terrific articles. Appreciate it for revealing your webpage.

  5. I simply want to say I am just very new to blogging and site-building and truly savored you’re website. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You certainly have terrific article content. With thanks for sharing your website.

Geef een reactie

Amazon opent boekwinkel

bedijfsfilm, videoproductie, media

Belang Videoproductie