, , , , , ,

Kies voor lange termijn boven snel resultaat

media nieuws
media nieuws

Media Nieuws

Kies voor lange termijn boven snel resultaat

Langetermijnstrategie :

Het is niet altijd makkelijk om een langetermijnvisie volledig te integreren in je organisatie en strategieën. Komt dit doordat we ons vaak focussen op de dagelijkse taken, zoals bijvoorbeeld elke dag een post op Twitter, wat onze langetermijnvisie doet vervagen? Dat zowel grote en kleine bedrijven hier mee te maken hebben, werd bevestigd door Martin Weigel, Head of Planning bij Wieden+Kennedy in Amsterdam. Hij sprak op Transition 2015 in New York over de gevaren van korte termijn-denken aangewakkerd door korte termijn data.

Merken zouden moeten streven naar langetermijngroei in plaats van het najagen van korte termijn resultaten. Maar het bouwen van een merk kost tijd en geduld. Ook Linda Boff, CMO van GE, geeft aan dat het bouwen van een merk niet alleen met uitvinden te maken heeft, maar ook met het heruitvinden van ideeën.

Na gesprekken met vele marketeers in Nederland, de Verenigde Staten en de rest van de wereld, lijkt het dat marketeers met ongeveer dezelfde uitdagingen te maken hebben. Aan de andere kant kunnen we ook zeggen dat marketeers te maken hebben met dezelfde kansen.

1. Creëer efficiënte en gestroomlijnde workflows

Het managen van een team en haar workflows is een continue uitdaging, vooral als de organisatie groeiende is. Teams zijn vaak zo gewend aan een bepaalde manier van werken, dat het moeilijk is om voor te stellen welke tussenstappen met software-integraties en nieuwe standaarden, veel makkelijker gemaakt kunnen worden. Toch is het buitengewoon zinvol om de bestaande manier van werken onder de loep te nemen: wie bedenkt de campagnes, wie keurt ze goed en welke teams en stappen worden genomen voordat iets definitief is. Wanneer je alle processen samen laat komen in één digitale hub en vanuit hier je marketingactiviteiten brieft, creëert, plant en verspreid, worden workflows overzichtelijk en gestroomlijnd.

Ter illustratie, Unilever bestaat uit meer dan dertig merken in meer dan twintig markten, met producten verspreid over vier hoofdcategorieën. De organisatie werkt met veertig verschillende bureaus, telt meer dan duizend contentschrijvers en publiceert gemiddeld 360 posts per dag. Hoewel ze een van de grootste contentmarketing organisaties van de wereld zijn, heeft Unilever gestroomlijnde en efficiënte workflows opgezet.

De organisatie laat alle systemen en workflows samenkomen in een hub, waar de contentschrijver, de graphic designer, de community manager en de verschillende bureaus toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben om hun taken uit te voeren. In plaats van tijd te ‘verspillen’ aan heen en weer gemail en het zoeken naar interne digitale media, kunnen teams hun tijd nuttiger besteden.

Met efficiënte workflows en de juiste software om processen gestroomlijnd te laten verlopen, kan je team zich focussen op hun werkelijke taken en zich onderscheiden in waar ze echt goed in zijn. Zo blijven teams up to date met het merk en trends, en dragen op deze manier bij aan de organisaties groei.

media nieuws

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

7 Comments

Leave a Reply
  1. I simply want to tell you that I’m all new to blogs and really loved you’re website. More than likely I’m going to bookmark your blog . You certainly have beneficial articles. Bless you for sharing with us your web-site.

  2. tsé c’est bien beau la pause indifférence pour se rattraper mais y’a être indifférent et ignorer l’autre personne.Faut pas être totalement indifférent sinon c’est évident que la fille va se dire qu’elle s’est fait avoir

  3. I just want to mention I am very new to blogging and site-building and really liked this website. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog post . You amazingly come with great well written articles. With thanks for sharing with us your website page.

Geef een reactie

Wat zijn videoproducties?

Wat zijn videoproducties?

23 Dogs That Know a Thing or Two About Extreme Sports