Internet of Things

Internet of Things

Zara maakt sinds 2014 gebruik van RFID tags aan kledingstukken en kan op elk moment monitoren waar welk kledingstuk in welke maat zich bevindt. In feite koppelt het de informatie uit winkels en van voorraden aan elkaar met het Internet of Things. De informatie is zelfs zo exact dat ook bekend is welke kleding  en in welke maten door klanten is gepast. Deze info wordt gecombineerd met andere data zoals feedback van klanten, maar ook informatie uit de webshop. De resulterende verzameling Big Data wordt continu geanalyseerd en gebruikt om de gehele keten aan te sturen. Ook Intel en Levi’s werken samen aan RFID systemen in winkels van Levi’s. De mogelijkheid omrealtime (en volledig betrouwbaar) voorraden te monitoren is zeer waardevol voor retailers. Kun je nog iets zeggen of dit nu of in toekomst haalbaar is voor de gemiddelde franchiseketen? Bijvoorbeeld stellen dat het nu kostenintensief is maar dat die kosten om zoiets te realiseren alleen maar afnemen naarmate het gebruik toeneemt?

Ook succesvolle webshops innoveren op dit vlak. Zij functioneren steeds vaker als (technologie)platform en richten zich op de logistieke regie van de keten. Het regisseren van de keten vraagt om accurate voorspellingen van de vraag. Amazon denkt inmiddels zulke slimme systemen te hebben dat het goederen al wil verzenden voordat de daadwerkelijke verkoop heeft plaats gevonden. Bij ‘anticipatory delivery’ worden goederen voor verkoop naar een magazijn dichtbij de potentiële klant gestuurd of (alvast) op een truck geladen. Alleen op die manier kunnen ze al hun concurrenten qua levertijd te snel af zijn. En de klant gaat het dan ook verwachten. Vandaag besteld, zelfde avond in huis. Als dat niet kan dan moet je een goed verhaal hebben (of veel goedkoper zijn). Slimme software is hiervoor de drijvende kracht. Technologie die ook wordt ingezet om consumenten te helpen. Zo gebruikt Shoes.com big data om consumenten op hun site snel te leiden naar voor hen interessante items.

Dat technologie niet alleen is voorbehouden aan de grote (internationale) ketens bewijzen bedrijven als Van Westen Mannen uit Zaamslag of House of Blue Jeans uit Zoetermeer. Denk dan bijvoorbeeld aan virtuele passpiegels, beacons, personal pricing, digitale betaling en apps.  Zij kiezen om juist innovatie na te streven. Op deze wijze kunnen zij zich afzetten tegenover smart retailers.  Want local wil zeker niet altijd zeggen dat technologie geen rol speelt.  Wat deze retailers onderscheidt is dat ze hierin samenwerken met leveranciers om deze nieuwe systemen uit te proberen. Maar ook samenwerking met andere retailers, inkooporganisaties of franchiseorganisaties behoort tot de mogelijkheden.

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

8 gedachten over “Internet of Things

 • juli 3, 2016 om 8:29 am
  Permalink

  J’évoquais les gaillards en culotte courte, dont la voix a déjà mué, dès la classe de sixième imbibés de teoe©stÃsront.tu veux dire que von traube a été salement molesté dans sa jenesse par des salopiots qui ont muri plus vite que lui..qu’il lui est resté des séquelles qui lui cuisent encore et qu’on a pas la charité de le menager ?

 • augustus 6, 2016 om 1:56 pm
  Permalink

  I simply want to tell you that I am beginner to blogging and site-building and certainly loved your web blog. Probably I’m want to bookmark your blog . You amazingly have very good stories. Bless you for sharing your web site.

 • augustus 15, 2016 om 3:54 pm
  Permalink

  I just want to tell you that I am beginner to blogging and certainly loved your web-site. Very likely I’m going to bookmark your blog . You definitely come with superb posts. Cheers for sharing with us your web site.

 • augustus 15, 2016 om 4:23 pm
  Permalink

  I simply want to tell you that I’m very new to blogging and site-building and absolutely loved this web blog. Probably I’m want to bookmark your blog post . You absolutely come with tremendous well written articles. Kudos for sharing with us your web page.

 • augustus 15, 2016 om 11:53 pm
  Permalink

  I just want to mention I am just newbie to weblog and actually liked your web site. More than likely I’m planning to bookmark your site . You surely have wonderful articles. Thanks a bunch for sharing with us your blog site.

 • augustus 16, 2016 om 12:24 am
  Permalink

  I just want to say I’m newbie to blogs and absolutely enjoyed this web page. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You surely have perfect well written articles. Thanks for revealing your web site.

 • augustus 17, 2016 om 12:23 am
  Permalink

  I just want to mention I am just beginner to blogging and site-building and definitely enjoyed your page. Likely I’m likely to bookmark your website . You definitely come with impressive well written articles. Thanks a bunch for revealing your web-site.

 • augustus 17, 2016 om 12:49 am
  Permalink

  I just want to say I am new to blogging and definitely savored this blog. Probably I’m likely to bookmark your blog . You actually have incredible writings. Thank you for revealing your website page.

Geef een reactie

Hey there!

Sign in

Forgot password?
Close
of

  Processing files…