Met Google Adwords kunt u tegen betaling adverteren op de verschillende websites

Google Adwords 

Google Adwords

Met Google Adwords kunt u tegen betaling adverteren op de verschillende websites die door Google worden beheerd of die gebruik maken van Google-technologie. In een notendop is dit een advertentieprogramma dat u de mogelijkheid geeft om tegen betaling uw website meer zichtbaarheid te geven door deze boven aan de lijst met zoekresultaten weer te geven.

Met Google Adwords kunt u specifiek via twee verschillende kanalen adverteren:

  1. Als u een zoekwoord in de Google zoekmachine ingeeft, dan krijgt u een lijst met resultaten. Deze resultatenlijst bevat een opsomming van websites die door de automatische zoekprogramma’s van Google zijn geïndexeerd en die zo dicht mogelijk overeenkomen met de term die u heeft ingegeven. Met Google Adwordskunt u uw website bovenaan de zoekresultaten weer laten geven, zodat uw website altijd de eerste (of één van de eerste) is die aan de gebruiker wordt getoond wanneer er op een woord gezocht wordt dat met de zoektermen van uw website overeenkomt.
  2. Met Google Adwords kunt u ook uw advertentie via Google AdSense verspreiden. Dit is het online advertentieprogramma van Google waarmee uw advertentie op banners en pop-up-vensters op de websites van derde partijen wordt weergegeven. Een groot voordeel hiervan is dat uw advertentie op een groot aantal verschillende websites terecht kan komen.

Wat zijn de financiële gevolgen van Google AdWords?

Google Adwords (inclusief Google AdSense) maakt gebruik van een pay-per-clicksysteem (PPC). Dit houdt in dat een adverteerder pas moet betalen als een internetgebruiker werkelijk op zijn advertentie klikt. In andere woorden: U betaald alleen als uw advertentie ook daadwerkelijk werkt, maar als niemand erop klikt, dan hoeft u ook niet te betalen. Daarnaast is het ook mogelijk om een dagelijks budget in te stellen, zodat u nooit een overwacht hoge rekening van Google hoeft te verwachten.

Uiteindelijk is Adwords een effectieve en praktische oplossing voor bedrijven of individuele websitebeheerders die op een budgetvriendelijke manier hun website meer zichtbaarheid willen geven.

5 reacties op “Met Google Adwords kunt u tegen betaling adverteren op de verschillende websites

  1. Allen Virality zegt:

    Non enim turpis. Suspendisse porttitor tortor ultrices, mattis ante sit amet, sagittis metus. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Donec eu mollis felis, a maximus augue. Phasellus mi dui, tincidunt id venenatis vel, luctus quis lorem. Curabitur a ante non leo eleifend pretium. Vivamus efficitur ex varius dignissim imperdiet.

    • Trevor McGregor zegt:

      Non enim turpis. Suspendisse porttitor tortor ultrices, mattis ante sit amet, sagittis metus. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Donec eu mollis felis, a maximus augue. Phasellus mi dui, tincidunt id venenatis vel, luctus quis lorem. Curabitur a ante non leo eleifend pretium. Vivamus efficitur ex varius dignissim imperdiet.

Geef een reactie