Bloggen is hot

Videoproductie voor Bedrijfsfilm

Social media steeds grotere invloed op nieuws

Meer dan de helft van de Nederlandse mediaprofessionals (63%) merkt bij hun dagelijkse werkzaamheden dat door invloed van social media er een sterke afname is van het gebruik van traditionele mediakanalen. PR-professionals hebben meer dan journalisten de indruk dat traditionele pr-middelen zoals persberichten, steeds minder relevant zijn. Ook worden organisaties minder vaak gebeld om informatie te checken. Nieuws wordt steeds vaker en sneller online gezet en gedeeld. Niet alleen door journalisten maar ook door consumenten en professionals in een bepaalde sector. Het gebruik van ‘user generated content’ zoals foto’s, video’s en tweets zal vaker voorkomen, denkt 77 procent van de internationale mediaprofessionals. Real-time journalistiek en social media krijgen daarmee een steeds grotere invloed op het nieuws.

Social Media Nieuws

6 reacties op “Bloggen is hot

  1. Davian zegt:

    Cela vaut-il le coup de se poser encore des questions face à la guerre des monnaies qui démarre…???Mais… continuez. Le retour de balancier sera encore plus fort.Comme d’habitude, pour vous, ce sera de la faute des &lns2o;&abqp;autres »&#8u30;

Geef een reactie