Maken van een webvideo voor uw bedrijf

Webvideo

Webvideo

Maken van een webvideo voor uw bedrijf

Zoals de naam al zegt, is een webvideo een video voor op het web. Specifiek is een webvideo een digitale videofilm die op een website wordt afgespeeld, en die online door bezoekers wordt bekeken, in plaats van gebruik te maken van de traditionelere verspreidingskanalen zoals televisie, DVD of bioscoop. De meeste moderne internetgebruikers zijn natuurlijk al bekend met webvideo’s, voornamelijk dankzij videosites zoals YouTube. Het ongekende succes van zulke sites is een duidelijke indicatie van de ongelofelijke aantrekkingskracht van een videoclip, zeker vergeleken met tekst. De gemiddelde websitebezoeker klikt nu eenmaal liever op de startknop van een korte videoclip – vooral eentje die er goed uitziet en ook leuk is – dan een stuk tekst te moeten lezen.

Webvideo
Webvideo

Een bewegend beeld bezit een aantrekkingskracht die niet te evenaren valt, daarom is het voor een bedrijf een goed idee om een website te hebben waarin een video-element is geïntegreerd, om ervoor te zorgen dat de aandacht van de bezoeker vanaf het eerste moment al wordt gegrepen en vast wordt gehouden.

Het zal niet echt als een verassing komen dat veel video’s die online worden vertoond vaak amateurproducties zijn. Als je door het online-aanbod bladert, kan je van alles vinden, van mensen die hun verzamelingen speelgoed aan de wereld laten zien tot videoblogs, tot geautotunede huisdieren. Deze manier van thuis produceren, met weinig meer dan een webcam of een mobieltje, kan goed uitpakken voor de gemiddelde vlogger of Youtuber, maar een webvideo die fier op de voorpagina van uw bedrijfswebsite prijkt, moet er natuurlijk wél professioneel uitzien! Door middel van een video kunt u immers op een effectieve en in het oog springende manier uw bedrijf of organisatie aan de buitenwereld presenteren, en uw potentiële klanten enthousiast maken om meer over u en uw bedrijf te ontdekken. In het kort is een video-introductie een perfecte manier om hallo en kom binnen! tegen de bezoekers van uw site te zeggen.

Daarom is van belang dat uw webvideo er professioneel uitziet, en dat heeft meer nodig van een webcam of een digitale camera! Daarom is het een goed idee om een team in te schakelen dat ervaring heeft met het professioneel en creatief produceren van films, zodat het eindproduct precies wordt wat u nodig heeft, en meer!

11 reacties op “Maken van een webvideo voor uw bedrijf

  1. full post zegt:

    I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and certainly enjoyed you’re web page. More than likely I’m planning to bookmark your site . You certainly come with really good articles. Cheers for sharing with us your web page.

Geef een reactie